Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Muhtarlar Biz öyle bir tepki göstermedik” dedi

Muhtarlar  Biz öyle bir tepki göstermedik” dedi

Kapıdağ Muhtarlar Derneği üyesi muhtarların geçtiğimiz günlerde düzenledikleri Birlik Beraberlik Yemeği” buluşmasında, AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever'e karşı tepki gösterdikleri şeklinde basına yansıyan haberlere muhtarlardan yalanlama geldi.

Kapıdağ Muhtarlar Derneği üyesi muhtarların geçtiğimiz günlerde düzenledikleri “Birlik Beraberlik Yemeği” buluşmasında, AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever’e karşı tepki gösterdikleri şeklinde basına yansıyan haberlere muhtarlardan yalanlama geldi.
Kapıdağ Muhtarlar Derneği üyesi muhtarlar, Erdek’te yayımlanan bir yerel gazetede çıkan habere tepkilerini dile getirmek üzere AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever’i makamında ziyaret ederek gerçeği yansıtmadığını belirttikleri haberle ilgili açıklamada bulundular.
Geçtiğimiz Perşembe akşamı gerçekleşen Kapıdağ Muhtarlar Derneğinin birlik ve beraberlik yemeğinde yaptıkları basın açıklamasının söz konusu gazete tarafından tamamen çarpıtıldığını dile getiren muhtarlar, siyasi partiler ile aralarında bir sorun olmadığını, yapmış oldukları basın açıklamasında kendilerinin AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever’e bir göndermede bulunmadıklarını, haberi yapan yerel gazetenin tamamen kendi kişisel düşüncelerini kaleme aldığını, Erdek merkez ve Kapıdağda bulunan köy muhtarları olarak bahsedildiği gibi bir gönderme yapmadıklarını, kendilerinin siyasete alet edilmek istendiğini belirttiler.

AK Parti Erdek İlçe Başkanlığını ziyaret eden; Sahil Mahallesi Muhtarı Semra Baycan, Atatürk Mahallesi Muhtarı İbrahim Kaba, Yalı Mahallesi Muhtarı Erhan Sutaş, Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın, Halitpaşa Mahallesi Muhtarı Recep Kara, Ocaklar Mahallesi Muhtarı Şener Sütaş, Yukarıyapıcı Mahallesi Muhtarı İsmail Çınar, Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Adnan Sesli, Tatlısu Mahallesi Muhtarı Cemalettin Güder, Harmanlı Mahallesi Muhtarı Sebatin Tuna, Aşağıyapıcı Mahallesi Muhtarı İdris Doğan, Belkıs Mahallesi Muhtarı Hasan Gedik, yerel bir yayın organının şahsi düşüncelerini muhtarların ağzından kaleme almaya haklarının olmadığının altını çizdiler.
AK Parti Erdek İlçe Başkanı Sever ise muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada, kendisinin o haberi dikkate almadığını paylaştı.
Sever, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çünkü böyle bir düşüncede olmayacağınızı biliyorum. Nihayetinde de ben siz sayın muhtarlarımızı küçük düşürecek bir kelime kullanmadım. Yapmış olduğum basın açıklamasında ‘muhtarlarımızı tenzih ediyorum’ diye bir kelime kullandım. Bu durumda sizin ağzınızla yapılan bu haberin masa başı bir haber olduğu ve gerçekçilik payının bulunmadığı görülüyor. Böyle bir göndermeyi bana karşı yapmanızı gerektirecek bir durum olmadığını zaten biliyorum. Masa başında yapılan bu yalan yanlış haberleri ben zaten ciddiye almamıştım. AK Parti Teşkilatı olarak bizim amacımız halkımıza güzel hizmetler kazandırabilmektir. Polemiklerle vakit kaybetmek gibi bir niyetimiz bulunmamaktadır.”



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı